اورفيلام فى كل بيت
ربسم الله الرحمن الرحيم


سمك بوري مشوي في الفرن

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

سمك بوري مشوي في الفرن

مُساهمة  سهير احمد في السبت مايو 04, 2013 10:31 pm


ممكن تقدّميه مع سلطة طحينة ورز أبيض


اعرفي معانا النهارده طريقة بسيطة ولذيذة لشوي السمك البوري، وتقدري تقدّميه لعيلتك كطبق رئيسي مع الرز الأبيض..

سمك بوري مشوي في الفرن
المقادير:
كيلو سمك بوري مفتوح ومنظف
2 ثمرة طماطم متوسطة مقطّعة مكعبات
ملعقة صغيرة شطة (حسب الرغبة)
ملعقة صغيرة كزبرة جافة مطحونة
2 بصلة متوسطة مقطّعة مكعبات
¼ كوب زيت ذرة أو زيتون
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
كوب كرفس أخضر مفروم
ملعقة كبيرة بهارات سمك
ملعقة صغيرة بابريكا
كوب كزبرة مفرومة
10 فص ثوم مفروم
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة كركم
ملح وفلفل أسود
دقيق

الطريقة:
1-
اخلطي بهارات السمك مع الكركم والكزبرة الجافة والبابريكا والشطة والكمون
مع بعض، وضيفي عليهم كمية ملح وفلفل مناسبة وقلبيهم مع بعض كويس، وقسّمي
الخليط جزئين.

2- حطّي البصل مع الطماطم والكرفس والكزبرة الخضراء
والثوم في طبق، وضيفي عليهم جزء من خليط البهارات وملعقة عصير ليمون
وقلبيهم مع بعض.

3- حطّي على السمك من الخارج والداخل ملعقة عصير
الليمون الثانية، والجزء الآخر من خليط البهارات وتبّليه بيهم كويس، واحشيه
بعد كده بخليط البصل والخضار، وغلّفيه بالدقيق.

4- هاتي صينية
وحطّي فيها ورق فويل وادهنيها بالزيت، ورصّي بعد كده السمك فيها ورشي عليه
كمية من الزيت ودخليها في الفرن لمدة ساعة أو لغاية ما يستوي السمك.

5- رصّي السمك في أطباق التقديم، وممكن تقدّميه مع سلطة طحينة ورز أبيض.. وبالهنا والشفا.

سهير احمد
Admin

عدد المساهمات : 840
تاريخ التسجيل : 24/07/2012
العمر : 36

http://oriflamehome.nicetheme.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى