اورفيلام فى كل بيت
ربسم الله الرحمن الرحيم


طريقة عمل بلح الشام

اذهب الى الأسفل

طريقة عمل بلح الشام

مُساهمة  سهير احمد في الأربعاء يناير 16, 2013 1:57 pm

لمقادير:كوب ماء كوب دقيق 1/4 كوب سمن او زيت 3 عددبيضة مقدارقطر بارد مقدارزيت للتحمير مقدارجوز هند
التحضير:لتحضير العجينه:
-يوضع السمن علي الماء ثم يوضع علي النار حتي الغليان.
-بمجرد الغليان نرفع من علي النار ونضع الدقيق كله مره واحده و نقلب بسرعه حتي لا تتكون كتل في العجينه "كلاكيع".
-نستمر في التقليب السريع حتي يصبح العجينه كوره منفصله عن الاناء.
-تترك العجينه قليلا حتي تبرد.
-نبدا في اضافه البيض واحده واحده مع مراعاه التقليب السريع بعد كل بيضه علي حده.
بعد الانتهاء من اضافه البيض يجب ان تتكون شكل منقار الطائر عند رفع معلقه التقليب من العجين وهي علامه نجاحها.
الطبخ: -نسخن الزيت حتي درجه عاليه ثم نهدأ النار جدا .
-نضع العجين في كيس الحلويات و نبدأ في تشكيلها لصوابع ووضعها مباشرا في الزيت للتحمير بعد التهدئه عليه.
-يترك علي نار هادئه علي الاقل 10 دقائق و نلاحظ انتفاخه اثناء التحمير.
-بمجرد وصوله للون الوردي نعلي النار عشان ينطر زيته و مايشربش زيت وبالتالي يكون مقرمش ولذيذ
-اول ما يصبح لونه احمر فاتح ننشله و نضعه في القطر نقلب قليلا و نضعه في مصفي ليتصفي من القطر الزائد
-نضعه في طبق التزيين ونرش عليه جوز الهند او فستق مطحون حسب الرغبه.

سهير احمد
Admin

عدد المساهمات : 840
تاريخ التسجيل : 24/07/2012
العمر : 36

http://oriflamehome.nicetheme.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى