اورفيلام فى كل بيت
ربسم الله الرحمن الرحيم


طريقه عمل الكسكسى

اذهب الى الأسفل

طريقه عمل الكسكسى

مُساهمة  سهير احمد في الثلاثاء ديسمبر 18, 2012 6:53 pm

طريقه
عمل الكسكسى فى البيت اولا كيلو دقيق ضعيه فى صنيه كبيره بتاعه تقديم
العشاء وترشى عليها قليل من الما ء حوالى كوب ونصف بس مش مره واحده حبه
حبه وافركى الدقيق بايدك الاثنين لغايه متلاقى الدقيق اتشرب الكوب ونصف
الماء واصبح مفلفل اى فاكك من بعضه وبعد كده ضهى جزء جزء فى الكبه حتى يصير
مفلفل جدا وبعد كده ضعه فى اى قطعه قماشه وتكون بيضاء وليس بها اى روسومات
وتضعه على البخار بصى بقى احضرى حله عاديه وعليها مصفه عاديه والحله لازم
يكون فيها ماء تعجنى عجينه صغيره وابرميها ولفيها حول المصفه والحله
ليلتصقوا ببعض لاتعطى فرصه لخروج منهم البخار وضعى الدقيق اللى فى القماش
على البخار لمده ساعه وعطيه بغطى حله حتى يستوى مثل الارز المرحله الثانيه
بعد ساعه شيلى القماشه وضعيها فالصنيه الكبيره ورشى عليه كوب ونصف ماء مرة
ثانيه وضعيه على النار لمده نصف ساعه بعد كده اطفى عليه شليه منالشاشه
وضعيه فى نفس الصنيه الكبيره وضعى جزء جزء فى الكبه وعليه السمنه البلدى
والسكر واااااااااااااااااااااالف هنا اسفه كنت هنزله بالصور لكن الكمره
عندى عطلانه


Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

سهير احمد
Admin

عدد المساهمات : 840
تاريخ التسجيل : 24/07/2012
العمر : 36

http://oriflamehome.nicetheme.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى